sårvård

2015-03-11 @ 20:10:46 Permalink Kategori: One Spirit, Tips och Trix, Utrustning; Kommentarer (0)
 
Hejhej! Är nu hemanländ från stallet, har gått ganska bra. Hon fick bara stå idag då jag inte riktigt orkade dra fram all utrustning och jogga henne. Det blir nog bra att hon får vila ordentligt från gårdagens träning då hon inte gjort det sedan hon kom till mig. Benen ser MYCKET bättre ut, fortfarande lite svullna men det är definitivt på bättringsvägen! Mamma svängde i alla all förbi apoteket idag och köpte hibiscrub och natriumklorid.
 
Hibiscrub är en bakteriedödande klorhexidintvål som används inför en operation. Dettta är super bra att rengöra sår med då det som sagt är så bakteriedödande och verkligen gör rent. Så det jag gör är att jag sköljer Spirrans båda ben med ljummet (kallt) vatten i några minuter, sedan tar jag hibiscruben och tvålar in hennes ben ordentligt så att det löddrar. Jag passar även på att massera båda benen för att 1. verkligen göra rent, och 2. för att öka blodcirkulationen. Därefter får det stå i några minuter innan jag sköljer av båda benen ordentligt!!
 
Natriumkloriden använder jag efter att hennes sår fått stått och luftat ett tag. Så precis innan jag åker dränker jag bomull i natriumklorid som jag sedan lägger runt benen. Efter det så tar jag en benlinda (gärna någon man icke är rädd om då de förstörs någorlunda) och lindar runt benet så att bomullen håller sig kvar. Detta har jag sedan bara över natten och tar bort det på morgonen!
 
Detta funderar superbra! Spirrnas ben blir superfina dagen efter och svullnaden är då praktiskt taget borta. Natriumklorid är något jag rekommenderar framför Jodopaxen då men ej ska använda den vid sår vid leder eller liknande.

Kommentera här: